Sport


Slike sporta! Najbolja sportska fotografija!


Postoji svima dobro poznata latinska poslovica MENS SANA IN CORUPRE SANO. Prevodi se - “U zdravom telu, zdrav duh”. Ta poslovica je ustvari bila molitva koju su stari Rimljani upućivali svojim bogovima, kada u ih pokajnički molili da im oni sve na svetu oduzmu što imaju, osim svog zdravog razuma. U tome su bili upravu. Međutim, ista latinska poslovica se danas  najčešće povezuje sa fizičkom kulturom i sportskom rekreacijom koji nam omogućava svestarni razvoj našeg tela i psihe. Svako od nas se rekreativno bavi najrazličitijim sportskim disciplinama koje nas opuštaju i relaksiraju. U trenucima naših sportskih rekreacija, najčešće nastaju i naše najlepše fotografije. Podelite ih sa nama i svim vašim prijateljima i poznanicima! Neka vas vide u ulozi sportskih rekreativaca ili možda profesionalnih sportista? Sve zavisi od vaših afiniteta i posvećenosti sportu! Sve vaše slike, šalji te nam na našu dobro poznatu email adresu! 

Slike sporta! Gledajte slike sporta, najbolje fotografije, najbolje sportske slike, sportske fotografije, sport, sportski, sportske, umetnicko klizanje, boks, tenis, stoni tenis, biciklizam, smesni sport, zanimljivosti iz sporta, ekstremni sport!


 • 3uhDABQujL-Volleyball-odbojka-sport-najbolje-fotke1.jpg

  Volleyball Players

 • IwF92uB32S-najbolje-sport-sportske-fotografije-smesno-world-games-2009_01.jpg

  Letnje olimpijske igre u Pekingu 2008

Olimpijske igre.

Olimpijske igre su u staroj Grčkoj bile svečanosti sa nadmetanjima u sportu i muzici. One su se odražvale svakih četiri godina u slavu vrhovnog boga sratih Grka - Zevsu. Svečanosti su se održavale u Zevsovom svetilištu u Olimpiji na  Peloponezu. Olimpijske igre su se održavale između 776. g.p.n.e i 394. g .n.e. kada ih je ukinuo vizantijski car Teodosije II kao ostatke paganstva. Najvažnije olimpijske discipline su bile pentatlon : trčanje, skok u dalj, bacanje diska, bacanje koplja, rvanje.

Moderne olimpijske igre proklamovane su na međunarodnom kongresu  1894. godine u Parizu, u amfiteatru Sorbone, a njihov pokretač je bio Pjer de Kuberten pod latinskim geslom CITIUS, ALTIUS, FORTIUS, što se prevodi kao "brže, više, snažnije".

Prve moderne olimpijske igre održane su u Atini između 5 i 14. avgusta 1896 na kojima je učestovalo 484 učesnika, od kojih 285 takmičara u atletici, gimnastici, plivanju, sreljaštvu, rvanju, mačevanju, tenisu i biciklizmu. Na prvim olimpijskim igrama su učestovali samo muškarci. Žene se takmiče od 1900, a od 1924. godine su uvedene Zimske olimpijske igre.

Sport - Olimpijske igre.     

Autor: Marko

-->
 • i1EmtIaFjm-world-games-2009_01.jpg

  Olimpijske igre

 • -sport-najbolje-najlepse-sportske-slike-fotografije11_1451346674.jpg

  Pretty Cheerleaders

 • OWUA7WIMPk-devojke-sport-najbolje-najlepse-sportske-slike-fotografije1.jpg

  Čari automoto sporta - Umbrella girls

 • jKBRtJ8eQB-najlepse_slike_fotografije_prirodnih_parkova_golf_tereni_golf_teren1.jpg

  Sport - Golf

 • korida-corida-sport-najbolje-najlepse-sportske-slike-fotografije1_1451346593.jpg

  Korida - Spanija

 • SvdSYocfIk-Le_Touquet_Enduro_Pale-sport-najbolje-najlepse-sportske-slike-fotografije21.jpg

  Le Touquet Enduro Pale - Motociklizam