Poznati


Audrey Hepbern - glumica za sva vremena


Rodjena je kao Odri Katlin Raston u Bruselu od oca Dzozefa Entonija Rastona i majke baronese Ele fan Hemstra, pripadnice holandske aristokratije ciji su preci bili francuski i engleski kraljevi.Otac je tek kasnije dodao prezime Hepbern. Kad je zapocela nemacka invazija u drugom svetskom ratu na Holandiju i kad su nemci zaplenili ogranicene kolicine hrane i kad su holandjani ostali bez grejanja,Odri je ozbiljno obolela. Ostala je u krevetu i citala knjige da ne bi razmisljala o gladi, a kasnije nakon oporavka je igrala balet kako bi sakupila novac za pokret otpora.

Nakon rata seli se sa majkom u London, gde je bila balerina i radila kao model, a glumom je pocela da se bavi kako bi pomogla majci u troskovima. Njena prva veca uloga na filmu je 1951. u The secret People, nakon toga uloga u muzickoj komediji na Brodveju i 1953. dobija poznatu ulogu u filmu Praznik u Rimu sa Gregori Pekom, za koji i dobija Oskara za glavnu zensku ulogu.

Nakon toga Odri postaje velika Holivudska zvezda i nize uloge sa najvecim glumcima tog vremena.Njeno najpoznatije ostvarenje, gde smo je svi zavoleli je film Dorucak kod Tifanija.


kala

Podelite sa drugima

Povezani postovi

 • gPj72Lnpwd-fotografije-poznatih-licnosti-megan-fox01.jpg

  Poznate ličnosti, slike - Megan Fox

 • T2prLC7aws-fotografije-poznatih-licnosti-paris_-_hilton_-_02.jpg

  Poznate licnosti - Paris Hilton

 • yIEWR0a2Wl-fotografije-poznatih-licnosti_-_monica_-__bellucci_-02.jpg

  Poznate licnosti - Monica Bellucci

 • LMF2ll3saF-fotografije-poznatih-licnosti-adriana_-lima_-02.jpg

  Fotografije poznatih - Adriana Lima